Biznis planiranje

Veliki broj firmi NEMA biznis plan. Zato nije slučajno da  80% biznisa propadne u prvih pet godina poslovanja, a oni koji prežive u sledećih pet godina. Većina vlasnika biznisa veruje da je biznis plan jedna akademska vježba, da oni znaju da proizvode svoj proizvod i zato im biznis plan nije potreban. Mnogo puta ste čuli vlasnike kako kažu "da, imam biznis plan u svoj glavi".  Takodje sam čula vlasnike malih i srednjih preduzeća kako nemaju vremena ni mogućnosti da uvode nove strategije i razvijaju svoj biznis jer imaju drugih problema.
Razlog zbog kojeg vlasnici malog biznisa nemaju aktuelan biznis plan je nedostatak razumijevanja njegove svrhe i vrijednosti za razvoj biznisa. Možda su imali potrebu za izradom biznis plana prilikom dobijanja kreditnih sredstava, ali nikad nisu pogledali u taj plan ponovo. Previše zauzeti svakodnevnim aktivnostima, postanu svjesni problema koji su se nagomilali,ali ni tada ne razumiju kako im biznis plan može pomoći da izađu iz situacije u kojoj su se našli. U razgovoru sa takvim vlasnicima, shvatićete da su ubijeđeni kako problemi nastaju uvek iz drugih razloga a nikada zbog toga što su vodili svoj biznis bez putokaza.
UPKCG može pomoći vašem biznisu kroz:
  • Izradu strateškog biznis plana
  • Izradu finansijskog plana
  • In-house edukaciju o pripremi biznis plana
.Zašto izabrati  UPKCG?
Iskustvo - dugogodišnji rad u sferi ekonomije i biznisa
Mreža - naša mreža iskusnih profesionalaca je vješta u pronalaženju balansa izmedju kvaliteta, cijene, efikasnosti i rezultata
Fokus - podrška Vašem biznisu u rastu i razvoju